Όταν ο Δήμος Παπάγου βλέπει το δέντρο.. (2)

Αγαπητοί φίλοι,

Με την ενεργή συμμετοχή όλων μας πιέσαμε το Δήμαρχο Παπάγου και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τον Ιούλιο, πετύχαμε να οργανώσουμε μαζί με το Δήμο ομάδα πυροπροστασίας.

Σε διάστημα 1 εβδομάδας εξασφαλίσαμε ως «Ενεργοί Πολίτες», την συμμετοχή 75 εθελοντών πυροπροστασίας (αριθμός που στην πορεία αυξάνεται συνεχώς), ενώ ο Δήμος εξασφάλισε, από την πλευρά του, την συμμετοχή 20 ατόμων (8 από αυτούς ήδη δεν συμμετέχουν) που συγκεντρώθηκαν σε διάστημα 2,5 μηνών.

Ο Δήμος συνεισέφερε ένα χώρο γραφείων πίσω από το Δημαρχείο με 2 τηλεφωνικές γραμμές καθώς και γιλέκα, ενώ 52 εθελοντές προσέφεραν 220 ώρες πυροπροστασίας και 58 ώρες εθελοντικής εργασίας στην οργάνωση και συντονισμό των ομάδων.

Η αναγραφή στα διακριτικά καρτελάκια του ονόματος ‘ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΠΑΓΟΥ» σε συνδυασμό με το «ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ», που κυκλοφόρησαν με δική μας πρωτοβουλία και επιμέλεια, δυσαρέστησε το Δήμαρχο, ο οποίος ζήτησε μέσω του Αντιδήμαρχου κ. Σκέντζου την απόσυρση τους ή την διαγραφή του τίτλου μας από αυτές, πράγμα το οποίο εμείς αρνηθήκαμε να πράξουμε θεωρώντας το μειωτικό.

Έτσι έναν σχεδόν χρόνο μετά την περσινή καταστροφική πυρκαγιά που έκαψε Δάσος, Πράσινο και Σπίτια και εν μέσω του πιο επικίνδυνου μήνα του καλοκαιριού , ο Δήμαρχος εξαπέλυσε την εμπρηστική απειλή » ή αποσύρετε τα καρτελάκια ή διαλύουμε την συνεργασία μας».

Μέχρι προχθές 12/8/2008 καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την συνέχιση της συνεργασίας μας, εξακολουθώντας να οργανώνουμε τις εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας.

Προχθές ο Αντιδήμαρχος κος Σκέντζος – απών μέχρι πριν μία εβδομάδα από όλη την διαδικασία – λέγοντας ότι ο Δήμος δεν δέχεται ομάδες εθελοντών, απαίτησε την παράδοση του γραφείου και των κλειδιών του και την απόσυρση της ομάδας συντονισμού των «Ενεργών Πολιτών», αντικαθιστώντας την με δύο άτομα της δικής του επιλογής. (Αλήθεια, θα δεχθεί ο Δήμος την συμμετοχή της Ομάδας του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών?)

Προφανώς οι Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος σκεφτόμενοι μικροπολιτικά και μικροπαραταξιακά αθέτησαν την αρχική μας συμφωνία, παρέβλεψαν το γεγονός ότι συνεργάστηκαν στην προσπάθεια αυτή, η οποία όμως υλοποιήθηκε ακριβώς λόγω της ύπαρξης αυτής της οργανωμένης ομάδας συντονισμού και βεβαίως θέλουν να αγνοούν ότι όλοι εμείς βρεθήκαμε ΕΚΕΙ και ΜΑΖΙ ο καθένας με δική του βούληση και ελεύθεροι από τις όποιες πολιτικές μας ταυτότητες.

Όταν ο Δήμαρχος βλέπει το δέντρο, εμείς βλέπουμε και θα βλέπουμε το δάσος.

Για την μέχρι σήμερα συνεργασία θέλουμε τώρα να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες :

1. Στην ύπαρξη του INTERNET , που σε πείσμα της Υπεύθυνης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κας Φασούλη, μας ενημέρωνε καθημερινά και αδιάλειπτα με τον ΧΑΡΤΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ.

2. Τον Σ.Π.Α.Υ για τις χρήσιμες υποδείξεις του.

3. Την Πυροσβεστική για την ενημέρωση και

4. Τους εθελοντές πυροπροστασίας Καισαριανής για την συμπαράσταση τους.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όποιες περαιτέρω εξελίξεις υπάρξουν. Θα θέλαμε όμως, και το θεωρούμε πάρα πολύ αναγκαίο αυτή την στιγμή, να μας στείλετε την γνώμη σας και τις απόψεις σας για τα γεγονότα αυτά και για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.

Η προστασία του δάσους και του πράσινου είναι υπόθεση όλων μας .

Συντονιστική Επιτροπή Ενεργών Πολιτών Παπάγου

Διαβάστε επίσης την επιστολή που αποστείλαμε στον Δήμαρχο Παπάγου (πατήστε εδώ)

Advertisements

One Response to Όταν ο Δήμος Παπάγου βλέπει το δέντρο.. (2)

 1. Ο/Η AYTAPKEIA λέει:

  Πρωτοχιόνια σεπτεμβριάτικα, το 90% των πάγων της Γης στην Ανταρκτική ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ και ειλικρινά θερμές ευχές για περαστικά στους ανανούριστους ενοχοποιητές τής ανθρωπότητας για τις φυσικές κλιματικές αλλαγές, εγωμανείς, ψευτοοικολογικές οργανώσεις και κόμματα, που πολεμούν με μανία την αμεσοδημοκρατική, συμφιλιωτική Αυτάρκεια, νομίζοντας ότι θα παρασιτούν …αιωνίως και …τιτανικώς…
  “Τhe magnetic field emanating from the sun’s poles is much weaker than previously observed. This could mean the upcoming solar maximum period will be less intense than in recent history“: Ο ήλιος έχει ‘κρυώσει’.
  http://www.jpl.nasa.gov/news/news.cfm?release=2008-106

  http://canadafreepress.com/index.php/article/4503
  http://co2sceptics.com/news.php?id=1771

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: