Ιδρυτικό κείμενο της επιτροπής κατοίκων «Ενεργοί Πολιτες Παπάγου»

Την Τετάρτη 28/11/07, μετά από συνάντηση την οποία κάλεσε η επιτροπή, έγινε αποδεκτό το ιδρυτικό της κειμένο και η ονομασία αυτής.

Φίλοι συνδημότες,

Μετά την πυρκαγιά του Αυγούστου και την τεράστια οικολογική καταστροφή στην περιοχή και από την πρώτη μέρα που κάποιοι βοήθησαν στην πυρασφάλεια του Δήμου , φάνηκε η ανάγκη παρέμβασης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή μας.

Μετά δε και την κοπή των δέντρων και την πρώτη συγκέντρωσή μας στην Ολυμπιάδα και σε εφαρμογή της απόφασης που πήραμε δημιουργήθηκε μία συντονιστική επιτροπή η οποία υποβάλλει στη σημερινή συνάντηση το ακόλουθο κείμενο που αναφέρεται στους στόχους , τη θεματολογία της, την οργάνωση, τη λειτουργία και την ονομασία της ομάδας μας.

Το κείμενο αυτό καλούμαστε να συζητήσουμε, να συμπληρώσουμε ή να τροποποιήσουμε ενδεχομένως και τελικά να εγκρίνουμε ώστε να αποτελέσει την από κοινού αποφασισμένη βάση συνεργασίας μας.

ΣΤΟΧΟΙ: Η ενεργή παρουσία και δράση στα ζητήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής στο χώρο μας, μέσα στα όρια του Δήμου αλλά και στον αστικό και ευρύτερο περιαστικό χώρο του λεκανοπεδίου που μας περιβάλλει.

ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ:

1. Η επεξεργασία συγκροτημένων και καλά θεμελιωμένων θέσεων και προτάσεων, με τη συμβολή ειδικών επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων, για τα ζητήματα που κάθε φορά θα επιλέγονται

2. Η ενημέρωση των κατοίκων του Δήμου μας για τις θέσεις αυτές με κάθε πρόσφορο μέσο ( τύπο, φυλλάδια, ραδιόφωνο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, εκδηλώσεις κ.λ.π.).

3. Η ενεργή παρουσία στα Δημοτικά πράγματα υποστηρίζοντας Δημοτικές αποφάσεις και συμβάλλοντας στην υλοποίησή τους σε θέματα που συμφωνούμε.

4. Οι προτάσεις στον Δήμο με τις θέσεις και αποφάσεις μας σε θέματα που επιθυμούμε να προβάλλουμε στην τοπική κοινωνία και να προωθούμε για τη λήψη μέτρων από τη δημοτική αρχή.

5. Η ενεργή αντίδραση μας σε όσα θέματα διαφωνούμε με τις αποφάσεις ή τις ενέργειες της δημοτικής αρχής.

ΜΕΛΗ: Μέλη της κίνησης μπορούν να είναι όσοι κάτοικοι ( και όχι μόνο δημότες ) επιθυμούν εθελοντικά να συμβάλλουν στην βελτίωση την όρων ζωής και του περιβάλλοντος στο Δήμο.

Τα μέλη προσέρχονται στην κίνηση αδέσμευτα από όποιες τυχόν κομματικές ή παραταξιακές επιλογές τους, εξασφαλίζοντας έτσι την αυτονομία της από τους αντίστοιχους φορείς.

ΔΟΜΗ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Συγκροτούνται διαρκείς ομάδες εργασίας ανά θέμα, δυναμικά μεταβαλλόμενης σύνθεσης οι οποίες αναλαμβάνουν την ανάλυση των θεμάτων στις συνιστώσες τους και την εκπόνηση πρότασης προς την ολομέλεια .

Η πρόταση αυτή πρέπει να αποστέλλεται εγγράφως ή με e-mail στα μέλη μας πριν τη συζήτησή της στην ολομέλεια, οποία και θα την εγκρίνει μετά από συζήτηση.

Με την έγκριση αυτή η πρόταση θα γίνεται απόφαση και θα αποτελεί την αφετηρία των ενεργειών μας.

Οι ομάδες εργασίας συνεχίζουν να παρακολουθούν το θέμα και αναπροσαρμόζουν, με βάση τις εξελίξεις, τις προτάσεις τους.

Η ολομέλεια συντονίζεται από την συντονιστική επιτροπή που καθορίζει τα προς συζήτηση θέματα, λύνει οργανωτικά προβλήματα, διευκολύνει την επικοινωνία μελών και την αποτελεσματικότητα των δράσεων της

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Η κίνηση θα ασχοληθεί με θέματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής στο προάστιο μας με έμφαση στα ζητήματα περιβάλλοντος και υγείας.

Η επιλογή των θεμάτων που θα αποτελούν αντικείμενο μελέτης και πρότασης των ομάδων θα γίνεται στην ολομέλεια αφού προηγουμένως η αναγκαιότητά τους υποστηριχθεί από την ομάδα μελών που ενδιαφέρονται.

Η αρχική θεματολογία που έχει προταθεί κατά τις πρώτες συναντήσεις της Ολομέλειας είναι:

1. Υμηττός : Προστασία , πρόληψη πυρκαγιών, αναδάσωση.

2. Αστικό πράσινο: Αντίδραση στην κοπή δένδρων στα πεζοδρόμια και στις πλατείες από το Δήμο. Πολιτική πρασίνου.

3. Κεραίες: Κεραίες και αναμεταδότες κινητής τηλεφωνίας μέσα και γύρω από το Δήμο Παπάγου.

ΟΝΟΜΑΣΙΑ: Ο ονομασία της ομάδας μας προτείνεται να αποφασισθεί από την ολομέλεια να είναι:

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΠΑΓΟΥ

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: