14/10/07 – Συνάντηση της Διαδημοτικής Επιτροπής για τη διάσωση του Υμηττού

Φέτος το καλοκαίρι, ο Υμηττός όπως και άλλα βουνά της πατρίδας μας δέχτηκαν μια ολομέτωπη επίθεση από «άγνωστους» εμπρηστές. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα εκτός από το τραγικό γεγονός των ανθρώπινων θυμάτων, περί τα 3,5 εκ. στρέμματα καμένης γης σε όλη τη χώρα. Οι δυσμενείς συνέπειες άρχισαν ήδη να εμφανίζονται.

Ο δικός μας Υμηττός, ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου για όλο το λεκανοπέδιο, δέχτηκε ένα καίριο πλήγμα.

Ειδικότερα στην περιοχή μας, (Παπάγου-Χολαργός), την 25η Αυγούστου εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά, στο χώρο του Κορακοβουνίου και της Αγ. Ελεούσας. Με την έγκαιρη παρέμβαση των μέσων και κύρια των εθελοντών των δήμων Χολαργού –Παπάγου, απετράπησαν τα χειρότερα.

Το Δίκτυο Πολιτών Χολαργού και η Διαδημοτική Επιτροπή για την διάσωση του Υμηττού (που εκπροσωπεί περί τους 30 φορείς από όμορους δήμους περί τον Υμηττό), καλούν όλους τους πολίτες στη συγκέντρωση, που διοργανώνουνε την Κυριακή 14.10.2007, ώρα 10.30 πμ στο Δημαρχείο Χολαργού (αίθουσα Μ. Μερκούρη), με σκοπό να αποφασιστούν και να προωθηθούν δράσεις για την σωτηρία και την διαφύλαξη του Υμηττού, ώστε να αποτραπούν όποια σχέδια εξυφαίνονται για το βουνό, από κάθε είδους διεκδικητές της δημόσιας δασικής γης.

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: